Nvidia, Bitcoin (BTC) Dolandırıcılarının Radarında 0 123

Dolandırıcılar belirli bir topluluğa ulaşmak için genellikle tanınmış şirketlerin kisvesi altında hareket etmeye devam ediyor. Çeşitli uzmanlar tarafından keşfedilen yeni kötü niyetli saldırganlar ise bu kez teknoloji şirketi Nvidia’nın arkasına saklandı. Saldırganlar, ziyaretçileri şirketin 30’uncu yılında 50 bin Bitcoin dağıttıkları bir çekilişe katılmaya davet eden sahte bir web sitesini hayata geçirdi. Ancak dolandırıcılar, Nvidia logosu orijinalinde yeşilken logoyu menekşe renginde kullanma hatasına düştüler.

Sayfa, tıklandığında ziyaretçiyi çekiliş hakkında ayrıntılı bilgi içeren bir sayfaya götürmeyi vaat eden “Katıl” butonu içeriyor. Ancak içerik Nvidia gibi saygın bir şirket için kabul edilemez yazım hatalarıyla dolu. Sayfa, Nvidia CEO’su Jensen Huang‘ın fotoğrafı eşliğinde potansiyel kurbanları çekilişe katılmadan önce bağış yapmaya teşvik ediyor. Başarılı katılımcıların bağışlarını ikiye katlayabilecekleri, hatta ‘jackpot’u (50 bin BTC) vurabilecekleri söyleniyor. Sayfa, kullanıcıların ‘bağışlarını’ gönderecekleri kripto cüzdan kimlik bilgilerini içeriyor.

Ancak dolandırıcıların adresi kontrol edildiğinde toplam hesap bakiyesi 0.42 BTC olarak görünüyor ki bu reklamı yapılan 50 bin Bitcoin’den (BTC) çok daha az. Söz konusu miktarın bağışlarla oluşturulup oluşturulmadığı ise belli değil. Ancak hesap geçmişinde bilinmeyen göndericilerden gelen birkaç işlem takip edilebiliyor.

Bitcoin

Dolandırıcılığı Önlemek, Tasarruf Etmek ve Kişisel Verileri Gizli Tutmak İçin Neler Yapılmalı?
Tıklamadan önce tüm bağlantılar kontrol edilmelidir. URL’yi önizleme, yazım hatalarını veya diğer düzensizlikleri aramak için imleci bağlantının üzerine getirebilirsiniz.
Sahte web siteleri tıpkı gerçek web siteleri gibi görünebilir. Bağlantıların yanlış yazılmış olma olasılığı en ayırt edici alan. Ancak söz konusu bağlantılar geçerliymiş görünmek ve yasal sitenin kimliğine bürünerek farklı bir sayfaya yönlendirmek için gizlenebilir. Bu duruma da oldukça dikkat etmelisiniz.
Verilerini ve mali durumu korumak için çevrimiçi ödeme sayfasının güvenli olduğundan emin olunmalıdır. Web sayfasının URL’sinin normal HTTP yerine HTTPS ile başlayıp başlamadığı kontrol edilmelidir. URL’nin ve adres çubuğunun yanında, bazı tarayıcılarda yeşil olarak gösterilen bir kilit simgesi görünür. Bu özellikler yoksa devam edilmemelidir.

Previous ArticleNext Article

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ABD Faiz Kararını Etkileyecek Kritik Veri Öncesi Bitcoin ve Altcoinlerde Son Durum 0 26

ABD’de nisan ayına ait tarım dışı istihdam verileri ve ölçüm oranları açıklanacak. Bu açıklamaların Bitcoin’e (BTC) volatilite getireceği tahmin ediliyor.

ABD tarım dışı istihdam verileri TSİ bugün saat 15.30’da açıklanacak. Bu miras kripto para piyasasını o kadar etkilemeyeceği düşünülerek birçok uzmana göre faiz kararı için etkileşim verisi kadar önem taşıyor. Piyasa analistleri, güç tüketimi gidişatın ABD Merkez Bankası (BESLEDİ) tarafından alınarak faiz komisyonu ciddi bir şekilde savunmanı düşünüyor.

Bir önceki veri beklentilerin altında 236 bin olarak geldi. Bugün açıklanacak ise veride beklentiler 180 bin seviyesidir.

Tarım çevresi dışında ki mart ayı içinde çalışan insanların değiştirilmesini ifade eden yön yukarı doğru gidişi durumunda dolarda dizi yaşanabilir. Bitcoin ile ters yüzme içinde hareket eden dolar yönetiminin (DXY) gösteri gösterisi kripto para piyasasını olumsuz eklemtir.

Açık Veriler Öncesi Kripto Paralarda Son Durum

Kripto para yöneticisi son birkaç adımda düşük hacimle ilerliyor ve fiyatlarda büyük değişiklikler gözlemlenmiyor.

Son 24 kısıtlamalarını periyotta Bitcoin %0 değişimle 29.171 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Major altcoinler de benzer değişimler yaşadı. Ethereum (ETH) %0,5 yükselmeyle 1.914, Dalgalanma (XRP) %0,2 şovla 0,462, Cardano (ADA) %1 inişle 0,389 ve BNB (BNB) %0,1 inişle 325 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin ve Altcoinler Ne Durumda: Piyasalara Genel Bakış (5 Mayıs) 0 21

Bitcoin ve altcoinler ne durumda: Piyasalara genel bakış (5 Mayıs)

  • Bitcoin/USDT yazımı sırasında %0,2 şovla 29.209 dolardan, Türk lirası karşısında ise 601.006 TL‘den işlem görüyor.
  • Ethereum (ETH) %0,1 inişle 1.899Cardano (ADA) %1 inişle 0,395Çokgen (MATIC) %1 inişle 0,988BNB (BNB) %0,4 inişle 325Dogecoin (DOGE) %0,7 inişle 0,0788 ve Ripple (XRP) %0,1 şovla 0,464 günolar civarlarında bulunuyor.
  • Son 24 periyotta Pepe (PEPE) %69,3′lük dizile en çok yükselen altcoin yönü, Sui (SUI) %7,1‘lik düşüşle fiyatı en çok azalan altcoin oldu.
  • Pepee (PEPE) 0,00000199 dolardan işlem görürken Sui (SUI) 1,28 dolardan işlem görüyor.
  • ABD Borsaları 4 Mayıs negatifleri kapatıldı.
  • dolar endeksi DXYson 24 kullanmak periyotta %0,23 inişle 101,22 seviyede seyrediyor.
  • Bitcoin’in piyasa değeri 564 milyar dolar yakınken kripto para güvenliğinin toplam değeri ise 1,24 dolar seviyelerinde bulunuyor.
  • 24 kripto para yükünün hacmi ise 39 milyar dolar civarlarında seyrediyor.
  • Dolar/TL bugün yazım sırasında %0,27 şovla 19,49 seviyelerinde, Avro/TL parite ise %0,47 şovla 21,52 seviyesinde bulunuyor.
  • Son 24 periyotta kripto para birimini devre dışı bırakır 72 milyon dolar tasfiye götüren bu alıcılar 24 cilt fazla kripto para yatırımcısı etkiledi.
  • Tasfiye olan pozisyonların %50,26‘lık kısım kısa (kısa) pozlar oluştururken en çok tasfiye Bitcoin’de (BTC) gerçekleşti

Most Popular Topics

Editor Picks